in

Hacamattan Sonra Hayvansal Gıda Yenirse Ne Olur?

hacamat yaptirdiktan sonra hayvansal gida yenirse ne olur
hacamat yaptirdiktan sonra hayvansal gida yenirse ne olur

Geçmiş dönemlerden günümüze kadar insanlar sağlıklı yaşam için bir çok yöntem denemiş olup hacamat yaptırmak bunların başında gelmiştir. Hacamattan sonra hayvansal gıda yenirse ne olur sorusu ve bunun gibi sorular insanların aklını meşgul etmektedir. Çünkü hacamat yaptırmanın öncesinde ve sonrasında uyulması gereken bazı kuralları vardır.

Hacamat nedir? Ne için yapılır?

Hacamat vücutta belirli bölgelerin küçük kesiklerle açılarak kanın dışarı atılması yöntemidir. Hacamatın kelime kökeni çok eski yüzyıllara dayanmaktadır. Bizim dilimize Arapça’dan geçen hacamatın Arap dilindeki karşılığı “Hijamah” tır. Anlamı ise “emme” anlamındadır. Özetle hacamat; vücutta bulunan kanın kesikler oluşturularak emme işlemiyle vücudun dışarı atılması işidir.

Hacamattan sonra hayvansal gıda yenirse ne olur?
Hacamattan sonra hayvansal gıda yenirse ne olur?

Resim 和 其 tarafından Pixabay‘a yüklendi 

Hacamatın faydaları nelerdir?

Hacamatın insan vücuduna faydaları saymakla bitmemektedir. İnsanlar yılın belirli dönemlerinde hacamat yaptırarak bu faydalardan yararlanmaya çalışmaktadırlar. Gelin birlikte hacamatın vücuda faydalarını inceleyelim:

  • Kan dolaşımını hızlandırmaktadır.
  • Vücutta birikmiş zararlı, zehirli maddeler ve toksinler hacamat çizikleri sayesinde vücudun dışına atılmaktadır.
  • Hacamatın kalp damar tıkanıklarının önüne geçtiği ortaya çıkmıştır.
  • Kılcal damarlardaki kirli kan hacamat sayesinde vücuttan çıkarılmaktadır.
  • Hacamat yaptıran kişilerin ağrıları azalır.
  • Kas gevşemesini sağlar ve vücudu zinde tutar.

Hacamat yaptırmadan önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Hacamat yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Hacamat vücuda fayda sağlayan büyük bir tedavi yöntemi olmasıyla birlikte öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken kurallara uyulmazsa zararları dokunabilir. Hacamattan en az 1 gün(24 saat) öncesine kadar insanlar eşleriyle birlikte olmamalı ve cimadan uzak durmalıdır. Bunun en büyük sebebi kan dolaşımını yavaşlatmasıdır. Hacamat esnasında kan dolaşımını yavaşlatan etkenlerden uzak durulması gerekir. Ayrıca protein veren maddeler ve hayvansal gıdalardan da uzak durulması gerekir, çünkü bunlar da kan dolaşımını yavaşlatmaktadır.

Hacamattan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Hacamattan önce dikkat edilmesi gereken kurallar hacamattan sonra da geçerlidir. Kişiler belirli bir süre boyunca kan dolaşımını yavaşlatıcı yemeklerden, etkinliklerden ve faaliyetlerden uzak durmalıdır. Hacamatın hemen akabinde en az 2 saat boyunca uyunmamalıdır. Çünkü kişinin vücut faaliyetlerinin takibi ve herhangi bir olumsuzluğun fark edilmesi açısından hacamattan sonra en az 2 saat uyumak uygun görülmemektedir. Spor, ağır işler, cima gibi yorucu işlerden insanlar en az 1 gün uzak durmalıdır. Hacamattan sonra 12 saat boyunca banyo/duş yapılmaması tavsiye edilmektedir. Ayrıca hacamat kesik ve çiziklerine mikrop kapma ihtimaline karşı temastan kaçınılmalıdır. Hacamattan sonra hayvansal gıdalardan da uzak durulması gerekir.

Hacamattan sonra hayvansal gıda yenir mi?

Hacamattan sonra hayvansal gıda yenirse ne olur sorusunu en çok merak eden kişiler için vereceğimiz en uygun cevabımız yenmemesi yönündedir. Hacamattan sonra hayvansal gıda yenmemesi gerekir. Uzmanların tavsiyeleri neticesinde en az 3 gün(üç) boyunca hayvansal gıdalardan, süt ve süt ürünlerinden uzak durulması gerekmektedir. Bunun en büyük sebebi ise hayvansal gıdaların bol miktarda protein barındırmasıdır. Vücuda alınan proteinin sindirilmesi fazla enerji gerektireceğinden vücudu yoracak ve kan dolaşımını yavaşlatacaktır. Hacamattan önce ve sonra kan dolaşımını yavaşlatabilecek her türlü faaliyetten uzak durulması gerekmektedir.

Hacamattan sonra hayvansal gıda yenirse ne olur?
Hacamattan sonra hayvansal gıda yenirse ne olur?

Resim Kai Miano tarafından Pixabay‘a yüklendi 

Hacamatı kimler yaptırabilir?

Kendini yorgun ve halsiz hisseden, vücudunu zinde tutmak isteyen, vücudunu temizleyip toksinlerden ve kandaki zehirli maddelerden kurtulmak isteyen herkes hacamat yaptırabilir. Ancak hacamat yaptırmaması gereken kişiler de vardır. Bu kişilerin hacamattan uzak durması gerekir.

Hacamat kimlere yapılmaz?

Hacamat kan dolaşımı ile ilgili faaliyetleri etkilediğinden, hayatı boyunca hiç hacamat yaptırmamış yaşı altmışı (60) geçmiş kişilere yapılmaz. Ayrıca kalp pili kullanan, kalbinde farklı rahatsızlık bulunan, kalp yetmezliği şikayeti çeken kişilere de hacamat yaptırılması önerilmez. Hamile ve adetli kadınlara da hacamat yapılmaz.

Hacamatın dini boyutu

Hacamatın faydaları ile ilgili birçok hadis rivayet edilmektedir. Hz. Muhammed’in (s.a.v) ifadelerine göre hacamatın her ayın 17, 19 ve 21.günlerinde yaptırılması tavsiye edilmiştir. Ancak buradaki ayın hicri takvime esas olduğu unutulmamalıdır. Örneğin Mayıs ayının 17’si değil de Recep ayının 17’si gibi anlaşılmalıdır.

Hacamat ile ilgili bilimsel makaleler

Hacamatın dini boyutuyla birlikte birçok bilimsel makaleler ve çalışmalar yapıldığı da gözlemlenmektedir. Akademik anlamda çalışmalar yürüten bilim insanları hacamat ile ilgili pek çok makale kaleme almıştır. İşte bunlardan bazıları:

Hacamattan sonra hayvansal gıda yenirse ne olur hakkında farklı bir bilgi ve anlatım talebi olan takipçilerimiz yorum bölümünden bizlere ulaşabilirler.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
burun estetigi sonrasi burun ucu top gibi

Burun estetiği sonrası burun ucu top gibi

kadina siddet cezasi 2022

Kadına Şiddetin Cezası Nedir? 2022 Yeni Düzenleme